23 Червня 2022
Новини

На Зміїному ЗСУ вразили ракетний комплекс рф

На Зміїному ЗСУ вразили ракетний комплекс рф
На південному фронті українські захисники протягом 22 червня знищили 20 російських окупантів.
ЗСУ продовжують військову операцію з ураження сил та засобів окупантів на острові Зміїному, де влучили у російський зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1». Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Там зазначили, що втрати окупантів на півдні упродовж 22 червня складають: 20 солдатів, одна самохідна гаубиця «Мста-С», один тягач, 4 одиниці автомобільної техніки, 2 склади боєприпасів на Херсонщині.

Крім того, рф тримає корабельне угруповання з 5 ракетних та 3 великих десантних кораблів.

«Посилення шторму змусило [окупантів] провести певну рокіровку сил, але суті завдання і сили загрози це не міняє. Також підвищується вірогідність безконтрольного руху морських мін, зокрема, у напрямку узбережжя», — сказали у командуванні.

Як зазначили в ОК «Південь», станом на 22 червня обстановка в операційній зоні на Миколаївсько-Херсонському напрямку складна, але контрольована. Окупанти продовжують ведення бойових дій в контрбатарейній тактиці на рубежах оборони.

Генштаб ЗСУ 22 червня повідомив, що на Південнобузькому напрямку росіяни займаються інженерним обладнанням позицій, вогневим впливом зі ствольної та реактивної артилерії, намагаються не допустити просування підрозділів українських військ вглиб захопленої території.

В ОК «Південь» 21 червня повідомили, що українські військові витісняють російських окупантів із їхніх позицій на Херсонському напрямку. Але операція ще триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, одеса, збройні сили україни
В тему