22 Червня 2022
Новини

Білорусь ставить біля кордону з Україною дерев'яні муляжі танків

Білорусь ставить біля кордону з Україною дерев'яні муляжі танків
У прикордонних з Україною районах армія Білорусі розміщує дерев’яні муляжі танків, аби продемонструвати свою присутність.

Про це повідомив 22 червня речник Міноборони України Олександр Мотузяник.

Він зазначив, що на Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи військ Білорусі (до семи батальйонів) продовжують виконувати завдання з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Основні зусилля вони зосередили на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та охороні державного кордону (до чергування залучені військовослужбовці строкової служби).

Також триває перевірка бойової готовності, яку планують проводити до 25 червня.

У Міноборони зазначають, що загроза завдання з території Білорусі ракетних та авіаційних ударів по території України зберігається.

Нагадаємо, хоча регулярні збройні сили цієї країни не беруть участь у повномасштабному вторгненні в Україну, російські війська використовували Білорусь як майданчик для наступу на Київщину та Житомирщину. Також рф використовує білоруську інфраструктуру для перекидання своїх військ, розміщення авіації, ракетних установок та лікування військових.

За підрахунками моніторингової групи «Беларускі Гаюн», з Білорусі по Україні з лютого до травня запустили понад 630 ракет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, Україна, війна з Росією
В тему