22 Червня 2022
Новини

У Маріуполі рашисти залишають трупи у магазинах і на смітниках

У Маріуполі рашисти залишають трупи у магазинах і на смітниках

В окупованому Маріуполі наразі залишається приблизно 100 тисяч населення.

Про це заявив під час брифінгу мер міста Вадим Бойченко, - пише УП.

Цього літа можуть бути спалахи інфекційних хвороб, зокрема холери, через які можуть померти тисячі людей.

"Ми стоїмо на порозі дуже складної епідемічної ситуації. В місті з лютого 2022 року не працює система збору сміття та каналізація. Також у місті величезна кількість стихійних поховань: у дворах та парках. І вся ця суміш сміття, поховань, каналізації рухається в бік річок, отруює колодязі і криниці, де мешканці вимушені брати воду", – говорить він.

Окупаційна влада заявила, що зачинила місто на карантин та обмежила доступ до моря і річок, а також розробила методичку про те, що люди мають обробляти продукти харчування кип’яченою водою.

"Сьогодні наші лікарі б’ють на сполох і кажуть, що цього літа будуть спалахи таких хвороб, як холера, і ми бачимо, що для цього є всі передумови. Ці хвороби можуть забрати тисячі життів", – каже Вадим Бойченко. Також міський голова зазначив, що тіла загиблих окупанти звозять у так звані морги, які розташовані у колишніх магазинах.

"Я вчора спілкувався з місцевим мешканцем. Він каже, що головне зараз для маріупольців, це добути їжу та воду. Там скрізь чути запах смерті. У колишньому гіпермаркеті "Метро" роздають гуманітарку, а поруч стоїть магазин, де вони створили морг. Там їжа, тут морг", – говорить мер.

За словами Бойченка, зараз окупанти продовжують розбирати завали зруйнованих будинків, а знайдені там тіла разом з уламками вивозять на смітники.

"В місті від цілих вулиць залишився лише попіл. Ось вони зараз руйнують ті завали. Раніше витягували тіла і ховали у братських могилах, щоб показати іноземним інформагентствам. А тепер вже вивозять будівлі разом з загиблими у сміття", – каже Бойченко.

Нагадаємо, у Маріуполі люди через нестачу води змушені набирати її з калюж після поривів. Раніше регіональна директорка з надзвичайних ситуацій ВООЗ Доріт Ніцан заявила, що через зруйновану систему водопостачання в Маріуполі можливе поширення інфекційних захворювань, зокрема холери.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему