22 Червня 2022
Новини

Обстріли на Миколаївщині й викрадення людей на Херсонщині: ситуація в регіонах України

Обстріли на Миколаївщині й викрадення людей на Херсонщині: ситуація в регіонах України
Східні та південні регіони України продовжують обстрілювати російсько-окупаційні війська.
Внаслідок обстрілів є поранені та загиблі цивільні. Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на ранок 22 червня.

Чернігівщина: вночі окупанти зі стрілецької зброї обстріляли підрозділ прикордонного загону в районі села Грем’яч. Минулося без утрат.

Дніпропетровщина: ворог обстріляв дві громади на межі з Херсонщиною — Апостолівську та Зеленодольську. В одному з сіл є руйнування житла, немає світла й газу. Люди не постраждали. Деталі уточнюються.

Харківщина: в обласному центрі окупанти вночі обстрілювали північні райони міста. Попередньо, постраждалих немає.

Сьогодні зранку росіяни вчергове обстріляли Чугуїв — снаряд потрапив у приватний будинок, попередньо, троє людей поранені. Протягом доби 15 людей загинули, 16 — поранені.

Луганщина: у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. Ворог знову відкрив вогонь по населених пунктах Синецький та Павлоград. Стріляв по вже зруйнованих мостах і двічі — по «Азоту». Пошкодив територію очисних споруд та одну з прохідних хімічного об’єднання.

На Попаснянському напрямку окупанти закріплюються в Устинівці, Підлісному та Мирній Долині, ведуть наступ на Білу Гору. У Гірському за минулу добу зруйновані дев’ять будинків, у Золотому — сім, у Новоіванівці — 12.

Лисичанськ обстрілюють з артилерії, танків та авіації. За вчорашній день щонайменше троє поранених цивільних, ушкодження отримали декілька поліцейських.

Донеччина: активні бойові дії тривають по всій лінії фронту. Окупанти ведуть вогонь зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, ракет «ЗРС С-300», реактивних систем залпового вогню «Град».

Під обстрілами — Авдіївка, Залізне, Курахове, Торецьк, Курдюмівка, Нью-Йорк, Іванопілля, Новоселівка-1, Федорівка, Хрестище. Одна людина загинула, 15 — поранені.

Пошкодили 39 об’єктів, зокрема 4 багатоповерхівки, 22 приватні житлові будинки, школу, адмінбудівлю відділення поліції, залізничну дорогу, господарські споруди, адмінбудівлі та збагачувальну фабрику.

Миколаївщина: вчора протягом дня обстріли тривали в багатьох районах області. У другій половині дня ворог обстрілював Березнегуватську громаду. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Учора протягом другої половини дня в селі Червоне Воскресенської громади також були обстріли — поранили одну людину. Займання сухої трави та полів з урожаєм.

Херсонщина: продовжується тиск на освітян і медиків, триває викрадення активістів, політиків, журналістів, громадських діячів. В області не працює жодне українське медіа.

Загалом ситуація в регіоні напружена, особливо в окупованих селах Бериславського та частини Каховського районів, тяжкі бої тривають у селах, які межують із Миколаївською та Дніпропетровською областями.

Дедалі гучніші заяви роблять окупанти й місцеві колаборанти про входження Херсонщини до росії. Херсонці чують це від початку окупації, тому щодня в місті з’являються все більше українських прапорів і надписів, що Херсон — це Україна, і містяни чекають лише ЗСУ.

Сумщина: вночі та зранку окупанти обстрілювали з мінометів Есманьську та Новослобідську громади. Деталі щодо наслідків уточнюються.

За вчорашній день в області — шестеро поранених внаслідок артобстрілів та атаки дронів-камікадзе. Жертв та руйнувань попередньо немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали