21 Червня 2022
Новини

Чим займаються рашисти у полоні

Чим займаються рашисти у полоні
В Україні для тримання військовополонених утворили 51 дільницю, що розташовані майже в кожній області, та один табір, розташований на заході країни.

Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська в етері телемарафону, цитує пресслужба Державної кримінально-виконавчої служби України.

За його словами, табір для військовополонених охороняється. Для полонених там створили належні побутові умови, організували медичне забезпечення.

«Важливо, що військовополонені працюють. Вони не проводять своє буття, просто дивлячись у стелю. Вони займаються деревообробкою та приносять користь для українського суспільства», — зазначив міністр.

Малюська каже, що якщо доставити військовополонених безпосередньо до табору неможливо, вони можуть тимчасово перебувати у дільницях, утворених в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах. Також до дільниць направляють полонених, яких незабаром планують обміняти.

У таких дільницях військовополонені живуть в окремих приміщеннях у виправних колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, середнього та максимального рівня безпеки, а також у СІЗО. Їх тримають ізольовано від інших засуджених та людей, узятих під варту.

«Умови тримання як у таборі, так і у дільницях для тримання військовополонених, правила поводження з цими людьми відповідають їхньому статусу та базуються на вимогах норм міжнародного гуманітарного права», — наголосив міністр.

Він вірить, що коли кадри з умовами тримання окупантів побачать у росії, то будуть українських громадян утримувати в аналогічних умовах, доки їх не обміняють.

Фінансування тримання полонених у таборах та дільницях для тримання військовополонених відбувається коштами резервного фонду держбюджету. Витрати на утримання одного військовополоненого становлять приблизно три тисячі гривень на місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему