20 Червня 2022
Новини

У Рубіжному росіяни місяць не могли захопити вулицю

У Рубіжному росіяни місяць не могли захопити вулицю

У Рубіжному рашисти втратили 70% від роти у боях за одну вулицю, й не могли взяти її майже місяць.

Це з тим, що на східній ділянці фронту кількість ворожих військ ледь не удвадцятеро більша за кількість наших. Про це розповів полонений уродженець Луганська, якого мобілізували на війну з лав «народної міліції "ЛНР"».

«Вулицю Леніна (зараз Володимирська — ред.) ми проходили загалом тижні три, може, чотири. За цей час були великі руйнування, великі втрати… від роти відсотків 70», — зізнається полонений.

Втрати росіяни поповнювали мобілізованими новобранцями. З Рубіжного «підкріплену» таким чином бригаду відправили на Сєвєродонецьк, і там ЗСУ зустріли окупантів шквальним вогнем у промзоні. Це спонукало противника здатися, щоб принаймні зберегти життя.

Наразі цей та інші полонені з незаконних збройних формувань дають свідчення слідчим Служби безпеки України.

Нагадаємо, в Гірському значні руйнування житлового фонду — там 19 червня росіяни пошкодили одразу 19 будинків, у Врубівці — сім, у Лисичанську обстріляні декілька адміністративних будівель.

Ворог тричі атакував із повітря — в районах Білої Гори, Мирної Долини і одного зі зруйнованих мостів, що з’єднує Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Непридатні для переміщення мости окупанти обстрілюють регулярно, добиваючи залишки інфраструктури.

Вкотре постраждали селища Павлоград і Синецький. Також у Сєвєродонецьку під вогонь противника потрапила територія заводу «Склопластик» та полігону рятувальників.

Протягом 19 червня зі ствольної та реактивної артилерії обстріляли Лисичанськ, Сиротине, Воронове, Борівське, Білу Гору, Устинівку, Мирну Долину, Тошківку, Оріхове, Золоте-3, Миколаївку та Білогорівку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ, сбу, полон
В тему