20 Червня 2022
Новини

Захисники Маріуполя, які потрапили в полон, - живі

Захисники Маріуполя, які потрапили в полон, - живі
Захисники «Азовсталі», які потрапили в полон, — живі, проте невідомо у яких умовах їх утримують.
Воєнна розвідка працює над обміном. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Знаємо, що вони живі. Що стосується умов, це питання теж відстежується. Сказати чітко, в яких вони умовах, ми наразі не можемо. Але ми точно знаємо, що вони живі», — сказав він.

За його словами, Головне управління розвідки працює над обміном військових, також розвідники мають зв'язок із деякими полоненими.

На питання про строки повернення захисників Маріуполя, Єрмак відповів, що це непросте питання й ним займаються.

«Я дуже сподіваюсь, що наразі він (процес обміну — ред.) ввійде у свою активну фазу, і ми почнемо повертати наших героїв до України», — сказав керівник ОП.

Єрмак не розповів про деталі перемовин і консультацій щодо обміну, оскільки робота триває: «Кожна деталь має значення, процес дуже непростий. Я б не хотів своїми словами і інформацією якось нашкодити цьому процесу».

Також він зазначив, що у центрі ГУР щодо полонених створений пресцентр, у роботі якого будуть брати представники розвідки та тих структур, чиї люди зараз у полоні.

Нагадаємо, захисники Маріуполя після кількох місяців протистояння з росіянами у блокадному місті вийшли з території заводу «Азовсталь» у середині травня. Окупанти прорвалися на завод 4 травня.

Завдяки бійцям з «Азовсталі» Україна отримала критично необхідний час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. Вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на «Азовсталі» зберегти життя особового складу.

У Міноборони заявляли, що врятованих українських бійців обміняють на російських військовополонених. Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що більшість захисників Маріуполя перебувають на непідконтрольній Україні території Донецької області.

Крім звільнення полонених захисників, Україна займається поверненням тіл загиблих бійців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему

Останні матеріали