19 Червня 2022
Новини

Джонсон запропонував план із чотирьох пунктів через затяжну війну в Україні

Джонсон запропонував план із чотирьох пунктів через затяжну війну в Україні
Велика Британія та союзники з Заходу, на думку прем’єр-міністра Бориса Джонсона, повинні зробити чотири життєво важливі кроки на тлі затяжної війни росії проти України.

Про це йдеться у його колонці виданню The Sunday Times, - пише hromadske.

Забезпечення зброєю

По-перше, Джонсон вважає за необхідне забезпечити Україну озброєнням, технікою, боєприпасами та навчанням швидше, ніж в окупантів. Закликає нарощувати свої можливості для допомоги.

«Перед цим вторгненням британські інструктори підготували понад 22 тисячі українських військовослужбовців... Тепер нам потрібно рухатися швидше», — заявив він.

Тому Велика Британія планує співпрацювати з союзниками, щоб підготувати українські сили до захисту своєї країни, з потенціалом тренування до 10 тисяч солдатів кожні 120 днів.

Відбудова України

По-друге, британський прем'єр хоче допомогти зберегти життєздатність України. Мовляв, Кабмін має платити зарплати, керувати школами, доставляти допомогу та починати реконструкцію, де це можливо.

Для цього, мовляв, країні знадобиться постійне фінансування та технічна допомога, яку Захід повинен скеровувати наступні роки.

Відновлення експортних маршрутів

По-третє, Джонсон наголосив, що росія придушила економіку України, заблокувавши її основні експортні маршрути через Чорне море.

«Нам потрібні довгострокові зусилля, щоб розробити альтернативні сухопутні маршрути, які вже існують, і забезпечити продовження функціонування економіки України», — заявив він.

Розблокування українських морських портів

Джонсон каже, що найважче російська блокада Одеси та інших українських портів перешкоджає експорту вкрай необхідного продовольства для найбідніших людей.

«Поки я пишу, приблизно 25 мільйонів тонн кукурудзи та пшениці — це все річне споживання всіх найменш розвинених країн — нагромаджено в резервуарах по всій Україні, на яку нападає росія», — наголосив Джонсон.

І наголошує, що Захід має врятувати цю їжу. Велика Британія підтримує зусилля ООН щодо створення безпечного коридору для морського експорту.

«Українські порти є життєво важливими для глобальних постачань продовольства, і ми продовжуватимемо постачати зброю, необхідну для їхнього захисту», — зазначив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, великобританія
В тему