18 Червня 2022
Новини

Як у Києві прощаються з Романом Ратушним

Як у Києві прощаються з Романом Ратушним

У Києві прощатися із головою громадської організації "Захистимо Протасів Яр", громадським діячем та розвідником 93-ї ОМБр "Холодний Яр" Романом Ратушним 18 червня прийшли понад 200 людей.

Серед них – родичі, близькі та друзі. Співчуття присутнім висловив мер Києва Віталій Кличко. Про це йдеться в телеграм-каналі мера.

Нагадаємо, Роман загинув 9 червня, виконуючи бойове завдання.

Прощаючися із героєм, Віталій Кличко зауважив, що Роман був людиною честі та принципів, ніколи не ховався, навіть, отримуючи погрози.

"Сьогодні ми прощаємося з Героєм і Воїном. Роман Ратушний, молодий, розумний і активний. Людина честі і принципів. Таким я його знав. Таким знали його друзі і запам’ятає Україна", – зазначив він.

Очільник Києва розповів, що Роман пішов захищати Україну від початку широкомасштабного вторгнення росіян. Перед від’їздом на фронт він заїжджав у мерію, щоб обговорити плани на майбутнє.

"Я до останнього не вірив, що Роман загинув...Це велика втрата для столиці, для нашої держави. Бо саме такі, як Роман Ратушний – майбутнє сильної і демократичної України", – наголосив Кличко.

Також під час прощання із загиблим Романом Ратушним Кличко зазначив, що київська влада підтримує перейменування однієї з вулиць міста на честь громадського діяча. Мовиться про вулицю Волгоградську Солом'янського району.

"Переконаний, ім‘я Романа буде увіковічнене в назві вулиці в Києві", – зазначив мер.

Окрім того, Клично пообіцяв зробити усе необхідне, аби відстояти Протасів Яр та зберегти його він забудови.

18 червня об 14:00 відбудеться поховання Романа Ратушного на Байковому кладовищі.

Варто зауважити, 24-річний розвідник 93 ОМБР "Холодний Яр" був вбитий російськими окупантами 9 червня. Про це повідомили у громадській організації "Захистимо Протасів Яр", яку очолював Ратушний. Захисник загинув, перебуваючи у складі бойової групи та виконуючи бойове завдання. Батько Романа Тарас Ратушний розповів, що доповідь про обставини смерті суперечлива. 16 червня прощання із героєм відбулось у Протасовому Яру. Саме цю територію Роман захищав від забудови ТОВ "Дайтона Груп". Про гірку втрату написала низка українських діячів. Зокрема, пам’ять Романа Ратушного вшанували українські режисери та актори. Серед них – Ірина Цілик, Наталка Ворожбит, Ірма Вітовська-Ванца та Олег Сенцов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією
В тему