18 Червня 2022
Новини

Обстріл Кременчуцького нафтопереробного заводу й авіаудари біля Сєвєродонецька: ситуація в регіонах зранку 18 червня

Обстріл Кременчуцького нафтопереробного заводу й авіаудари біля Сєвєродонецька: ситуація в регіонах зранку 18 червня
Триває 115-та доба повномасштабної війни, яку розпочала росія. 
окупанти продовжують обстрілювати східні та південні регіони України. Внаслідок обстрілів є поранені та загиблі цивільні. Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Одещина: вночі окупанти з берегового ракетного комплексу в Криму запустили дві крилаті ракети «Онікс». Їх знищили підрозділи протиповітряної оборони.

Полтавщина: росіяни вкотре обстріляли Кременчуцький нафтопереробний завод, який уже не працював: запустили 6 ракет. Ще двома ракетами поцілили у ТЕЦ. Постраждалих немає На місці працюють рятувальники, триває гасіння пожежі у двох осередках.

Дніпропетровщина: вночі обстріляли Криворізький район. З артилерії обстріляли село Велика Костромка: є пошкоджені будинки, люди не постраждали.

Харківщина: внаслідок вечірнього обстрілу Харкова сталась пожежа у 16-поверховому житловому будинку Київського району Постраждалих немає.

Загалом за добу по області через обстріли рф виникли 6 пожеж: у Харківському, Лозівському, Богодухівському районах, горіли житлові будинки та господарчі споруди. ЗСУ звільнили Дмитрівку Ізюмського району.

Луганщина: росіяни завдали авіаударів по Сиротиному та Борівському поблизу Сєвєродонецька. У самому місті тривають бойові дії. Чергові руйнування на «Азоті», на території транспортного цеху. Двічі масовано обстріляні житлові квартали поблизу колишнього заводу «Донсода» в Лисичанську. 13 будинків зруйновано у Гірському, ще 14 — у Врубівці. 

Також обстріляли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Метьолкіне, Устинівку, Миколаївку, Білогорівку, Воронове, Золоте та Троїцьке. За підтримки артилерії росіяни штурмували неподалік Ниркового. Двоє загиблих цивільних.

Донеччина: обстріли не припиняються вздовж всієї лінії фронту. Стрілецька зброя, танки, артилерія, міномети, РСЗВ «Смерч» та «Град», авіаудари. Під обстрілами — 12 населених пунктів: Авдіївка, Нью-Йорк, Желанне, Бахмут, Нетайлове, Красногорівка тощо.

Пошкоджено 18 приватних житлових будинків, три багатоповерхівки, приміщення Авдіївського коксохімічного заводу та інших промислових підприємств, АЗС, будинок культури, психоневрологічний інтернат, школа, магазин.

Одна людина цивільна загинула, четверо — поранені.

Миколаївщина: 17 червня обстріляли Широківську громаду. Зруйновано фермерські склади та три житлових будинки. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді.

Обстріляли село Парутине Куцурубської громади. За попередньою інформацією, зафіксовано понад 12 прильотів ворожих касетних снарядів.

Херсонщина: через активні бої на кордонах областей критична ситуація у всіх населених пунктах Високопільщини, Великоолександрівщини, Нововоронцовщини. Відсутність води, світла, газу, ліків, багато постраждалих мирних мешканців та знищених приватних та інфраструктурних об’єктів. Окупанти заявляють про відновлення роботи залізниці, зокрема, сполучення до Криму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему