18 Червня 2022
Новини

рашисти відновили наступ на південь від Ізюма, - розвідка

рашисти відновили наступ на південь від Ізюма, - розвідка

Ймовірно, щодо наступу на південь від Ізюма з метою заглибитися в Донецьку область та оточити район навколо Сєвєродонецька з півночі, за останні 48 годин відновили свої зусилля російські війська.

Про це йдеться у щоденному зведенні британської розвідки, пише "Європейська правда".

Також повідомляється, що з 14 червня офіційні особи росії та сепаратистів заявляють, що вони намагаються створити гуманітарні коридори, щоб цивільні особи могли евакуюватись із Сєверодонецька.

"росія має прецедент, як раніше в кампанії в Україні, так і в Сирії, використання односторонньо оголошених "гуманітарних" коридорів як механізм для маніпулювання простором бойових дій та примусового переміщення населення", - наголошується в заяві.

Варіанти залишити місто обмежені руйнуванням мостів, але запропонований росією маршрут приведе їх до міста Сватів, углиб окупованої росією території.

"Якщо мирні жителі, які потрапили в пастку, не приймуть пропозицію вийти через коридор, росіяни, швидше за все, використають це як виправдання, чому вони майже не роблять різниці між ними та будь-якими українськими військовими цілями в цьому районі", - наголошується у зведенні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ, донецьк
В тему

Останні матеріали