17 Червня 2022
Новини

«Українці попросять, щоб ми допомогли зберегти цілісність», - лукашенко

«Українці попросять, щоб ми допомогли зберегти цілісність», - лукашенко

олександр лукашенко заявив, що Білорусі доведеться «реагувати» на те, що Польща нібито «має наміри щодо заходу України». 

Про це повідомляє Белта.

«Тут нам доведеться реагувати. Тому що ми не можемо допустити, щоб нас взагалі поляки оточили. Це найнебезпечніший варіант. І я колись сказав: ще українці нас попросять із росіянами, щоб ми їм допомогли зберегти цілісність. Щоб не відтяпали», – заявив лукашенко.

«Ми це бачимо. Тому мені доводиться і на заході тримати збройні сили напоготові, і на півдні. Десять підрозділів збудував уздовж кордону за спиною у прикордонників, щоби не влізли до Білорусі. А такі думки були», – додав він.

Білоруський диктатор також вважає, що росія віддана переговорному процесу, а Україну від діалогу «відмовили американці та англійці».

Крім того, лукашенко запевнив, що путін не просив його допомогти у війні з Україною: «Ніколи путін мене не просив: давай, зайди, там когось замочи в Україні та інше. А ось вони (Захід) нас штовхають у цей конфлікт, щоб розібратися і з росією, і з Білоруссю і побудувати фронт – лінію від Пітера до Ростова».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: олександр лукашенко, білорусь, польща, війна з Росією
В тему