17 Червня 2022
Новини

Яка ситуація в регіонах України зранку 17 червня

Яка ситуація в регіонах України зранку 17 червня
Миколаїв, Лисичанськ, Сєвєродонецьк і Золочів на Харківщині потрапили під удари російських військ.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Запорізька область: ввечері 16 червня сталася пожежа на хімічному заводі «Коагулянт» у місті Пологи. Горіли складські приміщення заводу загальною площею 800 метрів квадратних. Пожежу загасили, хімічної загрози людям у місті та області немає. Постраждалих теж немає.

Сумщина: приблизно о 5 ранку росіяни обстріляли з мінометів прикордонну Хотінську громаду, завдали 30 ударів, утім, жертв і руйнувань немає.

Дніпропетровщина: увечері 16 червня з артилерії вкотре обстріляли Зеленодольську громаду. На щастя, ніхто не постраждав.

Харківщина: вночі обстрілювали Харків, зокрема північний район міста, постраждалих немає, однак пошкоджені промислові будівлі та будівлі приватного підприємства.

У Харківському районі обстріляли Дергачі: горіла господарча споруда та технічна будівля в Пісочині. Золочів обстріляли касетними боєприпасами: пошкоджено 7 будинків, 82-річна жінка зазнала поранень. У Чугуївському районі пошкодили приватний будинок, а у смт Коробочкине пошкодили гараж та знищили авто.

У селі Морозівка Ізюмського району був поранений 70-річний чоловік. На Ізюмському напрямку тривають бої.

Луганщина: постійні артилерійські обстріли Сєвєродонецька та Лисичанська. Внаслідок ракетного удару по будинку культури в Лисичанську, за даними ДСНС, загинули 4 людини. Авіаатакою знищено будівлю профілакторію, де теж, ймовірно, перебували люди. Внаслідок обстрілів на вулиці загинув місцевий мешканець. Також стало відомо про двох загиблих (мати з сином) у старих районах Сєвєродонецька.

У Лисичанську зруйнували школу та ще два будинки, у Гірському — 18 будинків, у Врубівці — 7. Багато пошкоджень у селищі Синецький під Сєвєродонецьком. За добу в області — 8 загиблих і 8 поранених цивільних.

Також зафіксували обстріл споруд Сєвєродонецького заводу хімічного нестандартизованого обладнання. Пошкоджено будівлю першої прохідної «Азоту», там майже не залишилось вцілілих адміністративних корпусів.

Донеччина: обстрілювали зі стрілецької зброї, танків, артилерії, мінометів, РСЗВ «Град», а також ракетами. В епіцентрі обстрілів — Авдіївка, Нью-Йорк, Торецьк, Красногорівка, Новоукраїнка, Неліпівка, Курдюмівка та Очеретине. Загалом пошкоджено 29 об’єктів: 20 житлових будинків, центр дитячої творчості, приміщення виправної колонії, шахту, амбулаторію, санаторій-профілакторій та підприємство. За добу один цивільний загинув, іще двоє постраждали. 

Миколаївщина: зранку по Миколаєву завдали декілька ракетних ударів. Пошкоджено житлові багатоповерхівки та об'єкт інфраструктури. Попередньо, одна людина загинула, ще шестеро поранені.

Також зранку обстріляли Широківську громаду, тривають обстріли у Березнегуватській громаді. У Миколаївському районі ввечері 16 червня обстріляли село Парутине: там двоє поранених. Також обстріляли село Шевченкове, де спалахнули три господарчі будівлі.

Херсонщина: стабільно напружена ситуація в окупованих населених пунктах всього Бериславського району. Обласна адміністрація повідомляє про постійні бойові дії, мародерства, вбивства та поранення мирних жителів, знищення будинків і соціальної інфраструктури, заміновані поля, дороги, мости. Такі наслідки у більшості сіл Високопільської, Нововоронцовської, Калинівської, Великоолександрівської та інших громад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему