16 Червня 2022
Новини

Зустріч Зеленського з Макроном, Шольцом, Йоханнісом і Драгом: що відомо

Зустріч Зеленського з Макроном, Шольцом, Йоханнісом і Драгом: що відомо
Після візиту до Ірпеня, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоханніс зустрілися із Володимиром Зеленським у Києві.
Про це пише hromadske.

«Це важливий момент. Це послання єдності до українців», — сказав президент Франції Еммануель Макрон після того, як приїхав до Києва на нічному поїзді.

Він високо оцінив героїзм українців після свого візиту до Ірпеня.

«Ми всі бачили спустошення міста-героя. Саме тут, серед іншого, українці зупинили російську армію, яка йшла на Київ. Ми без двозначності стоїмо з українськими чоловіками та жінками», — додав президент Франції.

«Ми все відбудуємо»

«Ми все відбудуємо. Росіяни знищили дитячі садки, майданчики. Все буде відновлено», — заявив прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі журналістам після прогулянки зруйнованими вулицями Ірпеня разом із Еммануелем Макроном, Олафом Шольцом та Клаусом Йоханнісом.

«росія налаштована на знищення»

Канцлер Німеччини після відвідин Ірпеня заявив, що дії росії у війні проти України спрямовані лише на знищення.

«Це багато говорить про агресивну війну росії, яка просто націлена на знищення. Ми повинні пам'ятати про це, коли приймаємо рішення. Страшно, яких руйнувань завдає ця війна. І ще гірше, коли бачиш, наскільки безглуздим є це насильство», — сказав лідер Німеччини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський, франція, еммануель макрон, німеччина, італія, Румунія, київ
В тему