16 Червня 2022
Новини

Переговори щодо звільнення полонених захисників Маріуполя продовжуються, – Данилов

Переговори щодо звільнення полонених захисників Маріуполя продовжуються, – Данилов

Українська сторона продовжує вести переговори з росією щодо звільнення з полону захисників Маріуполя, які вийшли з території "Азовсталі".

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Він наголосив, що на цю тему зараз потрібно говорити дуже обережно, щоб не зірвати переговорний процес.

"У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інститути, які допомагають у цьому. Тут головне – не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов'язково були виконані, і всі хлопці та дівчата, які сьогодні у полоні, які пройшли Маріуполь, обов'язково повернулися живими та здоровими. Ще раз наголошую: тут головне зараз – не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей", – заявив Данілов в ефірі телемарафону.

За словами секретаря РНБО, зараз неможливо сказати, де перебувають усі українські військові.

"Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це набагато більше. І тому сказати, що всі там (на території Донецької облатсі – ред.) перебувають, ми не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може, і всі знаходяться на території Донецької області", – заявив Данілов.

Нагадаємо, джерело в українській розвідці повідомило, що з території "Азовсталі" вийшли 2449 українських захисників. За даними розвідки, усі вони перебували у СІЗО в Оленівці біля Донецька.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему