16 Червня 2022
Новини

Ракетні удари по Сумщині й обстріли на Миколаївщині: ситуація в регіонах України

Ракетні удари по Сумщині й обстріли на Миколаївщині: ситуація в регіонах України
Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті й Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях, а також на Кіровоградщині, Черкащині, Чернігівщині, Полтавщині, Київщині та Житомирщині. 

Про це йдеться в ранковому зведенні обласних адміністрацій.

Проте російські війська продовжували атакувати низку областей України. Є жертви поміж цивільних.

На Сумщині протягом дня 15 червня росіяни обстрілювали прикордонні громади з мінометів та артилерії. Вдень на ворожій міні неподалік кордону підірвався автомобіль, троє людей загинули, один поранений. Ввечері загарбники завдали ракетного удару по околицях Глухова: один загиблий, шестеро поранених.

У ніч проти 16 червня завдали ракетного авіаудару і по Садівській громаді — там четверо загиблих, шестеро поранених. А вранці — по Краснопільській громаді, яку до всього далі ще годину обстрілювали з мінометів. Зруйновані будівлі, пожежі все ще тривають. Інформація про наслідки поки уточнюється.

У Харкові ніч минула з тривогами та поодинокими обстрілами. Постраждалих у місті немає. В області внаслідок обстрілів Лозівського району поранена одна людина, Ізюмського — четверо. На Ізюмському напрямку тривають бойові дії.

На Луганщині ворог намагається наступати в Сєвєродонецьку й Тошківці, а також спалює села Гірської та Попаснянської громад. Вчора наші військові відбили черговий штурм Тошківки: руйнувань там щодня більшає, як і у Вікторівці, Новоіванівці, Вовчоярівці, Нирковому та інших населених пунктах. У самому тільки Гірському за день було пошкоджено 12 будинків, один цивільний поранений.

На Донеччині активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту, вчора ввечері — ракетні удари по віддалених населених пунктах Покровськ, Гришине. По Костянтинівці били з реактивних систем залпового вогню «Ураган». Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, метеостанція, промислове підприємство, свиноферма. За добу одна людина загинула, 13 поранені.

На Миколаївщині вдень 15 червня окупанти обстріляли житловий квартал Миколаєва з реактивних систем залпового вогню, поціливши в чотириповерховий житловий будинок. Також вчора росіяни обстріляли Широківську громаду. За попередньою інформацією, потерпілих немає, проте зруйновані фермерські склади.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. У Миколаївському районі потягом дня 15 червня обстрілювали село Лимани Галицинівської громади, внаслідок чого там згоріли два будинки, в інших вибито вікна й двері, втім, потерпілих немає.

Унаслідок ворожих обстрілів вчора у с. Засілля Первомайської громади згорів житловий будинок. Потерпілих немає. Також обстрілу зазнало смт Первомайське, внаслідок чого сталася пожежа в житловому будинку.

На Херсонщині тривають бойові дії. Кризове становище у населених пунктах Бериславського і Каховського районів: знищені будинки, вбиті та поранені люди, замінована інфраструктура та берег річки, мародерства, викрадення місцевих жителів. Перевіряється інформація щодо мінування берегів Молодіжного пляжу в Херсоні. В області критична ситуація із забезпеченням медикаментами та гуманітарною допомогою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему