15 Червня 2022
Новини

НАТО анонсувало новий транш військової допомоги України

НАТО анонсувало новий транш військової допомоги України

Про виділення Україні нової військової допомоги, зокрема важкого озброєння та далекобійної артилерії, ввечері оголосять міністри оборони країн НАТО.

Про це 15 червня на брифінгу заявив генсек НАТО Столтенберг.

Він також додав, що НАТО готує план переведення української армії з пострадянського озброєння на зброю альянсу.

Також він зазначив, що Володимира Зеленського запросили на черговий саміт НАТО, який відбудеться у Мадриді 28−30 червня.

Уранці радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав Захід швидше відправляти озброєння в Україну. Заяву він зробив напередодні зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі у форматі «Рамштайн». Це вже третя подібна зустріч очільників оборонних відомств. Очікується, що на неї прибудуть представники понад 50 країн.

НАТО має втрутитися, щоб зупинити росію. Про це сьогодні заявив колишній верховний головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал армії США Веслі Кларк.

"Ідея Генерального секретаря Йєнса Столтенберга, яка сьогодні знайшла підтримку, що НАТО не може нічого зробити, якщо не буде прямої атаки, ця ідея була нівельована ще в 1990-х роках. Настав час повернутися до уроків, які ми засвоїли. НАТО має втрутитися. Давайте офіційно це оголосимо та накажемо росіянам припинити вогонь. Війну неможливо зупинити без втручання НАТО", — вважає Кларк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: нато, зброя, війна з Росією
В тему