14 Червня 2022
Новини

Під Ізюмом загинув громадський активіст Роман Ратушний

Під Ізюмом загинув громадський активіст Роман Ратушний
У бою під Ізюмом 9 червня загинув активіст, голова громадської ініціативи «Захистимо Протасів Яр» та військовослужбовець Роман Ратушний.
Він служив у розвідці 2-го мотопіхотного батальйону 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр. Про це повідомляє громадська організація, яку очолював Роман, «Захистимо Протасів Яр».

Роман був у розвіддозорі у складі бойової групи та загинув під час виконання бойового завдання.

З першого дня повномасштабного вторгнення Роман доєднався до захисту України. Спершу брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93-ї бригади звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

«Чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям», — теза, яку Роман просив пам’ятати і поширювати, нагадали в організації.

5 липня Роману мало виповнитись 25 років.

Роман Ратушний - був один зі студентів, якого силовики побили на Майдані у 2013 році. Згодом очолив ініціативу «Захистимо Протасів Яр». Вона націлена проти забудови у зеленій зоні столиці — там зводив три багатоповерхівки дніпровський забудовник «Дайтона груп». Цю компанію пов'язують із колишнім чиновником Дніпра Геннадієм Корбаном.

У листопаді 2019 року Роман Ратушний заявив про погрози з боку забудовника і сказав, що вимушений переховуватися. З цією заявою він звернувся до президента та генерального прокурора.

Торік йому вручили підозру за участь у протесті під Офісом президента 20 березня з вимогою звільнити засудженого Сергія Стерненка. Тоді учасники мітингу кидали в будівлю фаєри, підпалили табличку «Президент України» та розбили скло одних дверей будівлі ОП.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків
В тему