14 Червня 2022
Новини

На Миколаївщині був повітряний бій між ЗСУ й рашистами

На Миколаївщині був повітряний бій між ЗСУ й рашистами
Фото ілюстративне

На Миколаївщині 13 червня відбувся повітряний бій: врешті українські гелікоптери ухилилися від ракети і винищувач росіян відступив.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Зазначається, що на лінії зіткнення продовжується ведення бойових дій. За словами командування, ворог, скований у можливостях маневру на суходолі, має варіант тільки відступити на рубежі оборони. Водночас з повітря окупанти здійснили 2 гелікоптерні атаки парами Мі-8 по українських позиціях на Миколаївщині та Херсонщині.

«В районі Снігурівки (Миколаївської області — ред.) відбувся повітряний бій. З винищувача Су-35 було випущено ракету "повітря-повітря" по парі наших Мі-8. Гелікоптерам вдалось ухилитися. Противник, економлячи ракети, ретирувався», — розповіло командування «Південь».

В ОК зазначили, що протягом доби ворог продовжував спроби вести повітряну розвідку за допомогою безпілотників. ЗСУ збили один «Орлан-10» зранку над Миколаєвом, а згодом ще один квадрокоптер «заземлили вщент» із стрілецької зброї на Херсонщині.

Загалом на півдні українські військові, зокрема й ракетно-артилерійські підрозділи, за добу знищили 28 окупантів та 10 одиниць техніки, серед якої повітряні «розвідники», гаубиця «Мста-Б», командно-штабна машина, 5 одиниць броньованої та іншої автомобільної техніки. Також уточнюються результати 2 авіаційних ударів по скупченню живої сили й ворожої техніки на Миколаївщині та Херсонщині.

Нагадаємо, на Одещині патрулювальники узбережжя виявили 2 «екстремалів-пірнальників», які полювали за молюсками попри заборону та небезпеку. Чоловіків передали до Служби безпеки України для з’ясування всіх обставин.

Корабельне угруповання ворожого флоту в північно-західній частині Чорного моря наразі складає 4 кораблі-носії крилатих ракет та 3 великих десантних кораблі. «Блокада судноплавства, психологічний тиск та загрози з моря залишаються актуальними», — резюмували в ОК «Південь».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: миколаїв, війна з Росією, збройні сили україни
В тему