13 Червня 2022
Новини

Зеленський пообіцяв звільнити Маріуполь, як у 2014 році

Зеленський пообіцяв звільнити Маріуполь, як у 2014 році

Президент Володимир Зеленський до річниці звільнення Маріуполя з-під окупації рашистів 2014 року, оприлюднив фото нинішнього стану міста.

Їх він опублікував на сторінці у facebook.

"У восьму річницю звільнення Маріуполя від проросійських терористів ми знову боремося за нього та всю Україну. Як і тоді, у 2014-му, Маріуполь знову буде вільний. Український прапор повернеться так само, як і в кожне місто й село, куди прийшли окупанти. Бо це наша країна і наші люди!" - зазначив Зеленський.

Серед світлин, якими поділився президент, руїни Драматичного театру після авіаційного бомбардування. Також він показав фото знищених вулиць та житлових будинків у середмісті. 

Нагадаємо, 2014 року 13 червня українські захисники почали зачищати територію міста від бойовиків проросійських терористів із так званої "ДНР". Згодом мешканці міста відзначали щорічно 13 червня  День визволення Маріуполя.

російські окупанти перейменували площу Свободи в Маріуполі на площу Леніна. Вулицями зруйнованого міста їздять автомобілі з гучномовцями, які транслюють російську пропаганду.

За даними міської ради Маріуполя, до кінця 2022 року 10 тисяч маріупольців можуть загинути від інфекційних захворювань. Окупанти депортували 50 тисяч маріупольців з міста.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали