13 Червня 2022
Новини

У Сєвєродонецьку на заводі «Азот» є близько пів тисячі людей, з них 40 — діти

У Сєвєродонецьку на заводі «Азот» є близько пів тисячі людей, з них 40 — діти
У Сєвєродонецьку завод «Азот», де ховаються люди, артилерією великого калібру потужно обстрілюють російсько-окупаційні війська.

Про це повідомив голова ОДА (ОВА) Сергій Гайдай.

За його словами, укриття «Азоту» не такі міцні, як у маріупольської «Азовсталі». У його сховищах нині перебувають приблизно 500 мешканців, із них 40 — діти.

Влада намагається зробити організовану евакуацію з гарантіями безпеки. Водночас раніше всі люди, які там перебували, відмовилися виїжджати з міста.

Гайдай каже, що окупанти контролюють 70% Сєвєродонецька. Масова евакуація та підвезення гуманітарних вантажів неможливі через обстріли. Військовим вдається вивозити лише по декілька людей на день.

В «ЛНР» заявили, що не планують брати штурмом завод «Азот», де нібито залишаються українські військові, пише російський «Интерфакс». Додають, що завод нібито у блокаді, а захисникам доведеться здатися.

У невизнаній республіці кажуть, що спроби переговорів із ЗСУ, що залишаються на заводі, були неодноразово. Проте сторонам нібито не вдавалося дійти компромісу.

Нагадаємо, через інтенсивні артобстріли Лисичанська. Загинули троє місцевих жителів, чоловік і жінка, а також 6-річний хлопчик. Сьогодні вночі там згорів торговельний комплекс, пошкоджено чотири будинки, споруди місцевої шахти.

11 будинків росіяни зруйнували у Врубівці, чотири — в Золотому, у Гірському — два будинки та дитячий садок.

Українські бійці успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка — Врубівка та Комишуваха — Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі населеного пункту Золоте. Троє загиблих, один поранений серед цивільних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему