13 Червня 2022
Новини

Назвали необхідну Україні кількість зброї для перемоги над рф

Назвали необхідну Україні кількість зброї для перемоги над рф

Для впевненої перемоги над російською армією та звільнення територій ЗСУ потрібно щонайменше кілька тисяч одиниць важкого озброєння. 

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, Україні потрібно кілька тисяч одиниць важкої зброї для перемоги над рф.

"Буду прямолінійним. Щоб закінчити війну та викинути росію з України, нам потрібен паритет важкої зброї", - зазначив Подоляк. 

Зокрема, необхідно:

  • 1000 гаубиць калібру 155 мм;
  • 300 РСЗВ;
  • 500 танків;
  • 2000 одиниць бронетехніки;
  • 1000 дронів.

"15 червня у Брюсселі буде зустріч Контактної групи міністрів оборони. Очікуємо на рішення", — наголошує представник ОП.

Між тим, завдяки злагодженим діям українських військових з підрозділів аеророзвідки та артилерії Нацгвардії було завдано нищівного удару по штабу кремлівської окупаційної армії на Харківщині. Гвардійці за допомогою безпілотника викрили штаб противника, склад з боєприпасами, скупчення техніки та живої сили ворога. 

Вони передали інформацію артилеристам ЗСУ і українські воїни успішно знищили цілі. Нацгвардійці також здійснювали корегування вогню артилерії по противнику та фіксацію результатів бойової роботи.

"У результаті було знищено склад боєприпасів, МТЛБ, легкове авто — так званий Z-мобіль, бронетехніка противника, дві армійські вантажівки, в одній з яких був боєкомплект", — повідомляють військові.  Учасники операції відзначають, що це один з багатьох епізодів ефективної співпраці Національної гвардії та Збройних сил України у цій війні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, зброя
В тему