13 Червня 2022
Новини

На Тернопільщині через ракетний удар пошкоджено три заклади освіти

На Тернопільщині через ракетний удар пошкоджено три заклади освіти
У Чорткові внаслідок ракетного удару пошкоджено три заклади освіти: школу, дошкільний заклад та корпус спортивної школи.

Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Від удару 11 червня пошкоджено багатоквартирні будинки, приватні домоволодіння, магазини та інші об'єкти інфраструктури.

У закладах освіти вибухова хвиля пошкодила 24 віконні конструкції, 12 склопакетів, 5 дверних конструкцій та підвіконня. Крім того, покриття стелі пошкоджено у корпусі спортивної школи, спортзалі та актовій залі звичайної школи, а у дитсадку пошкоджено перегородки між кімнатами.

Нагадаємо, місто Чортків на Тернопільщині ввечері 11 червня обстріляли ракетами. Загиблих немає. За даними влади, було чотири ракетні удари, попередньо ракети запустили з акваторії Чорного моря. Зруйновано частину військового об'єкта та цивільну інфраструктуру, постраждали 4 п'ятиповерхівки.

Одна з ракет поцілила у газопровід, внаслідок цього сталася пожежа. Після її ліквідації розпочалися рятувальні роботи. О 1-й ночі пошуки людей тимчасово зупиняли через повторну загрозу ракетного удару. О 3-й ночі пошукові роботи завершили. Влада також почала переселяти людей з постраждалого помешкання до тимчасового житла.

Відомо про 23 поранених людей. Серед потерпілих є і цивільні, і військові, всі вони отримали ушкодження легкого та середнього ступеня важкості. З-поміж постраждалих була 12-річна дівчинка з Харкова, яка з сім'єю переїхала на Тернопільщину після початку повномасштабного вторгнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: тернопіль, війна з Росією, освіта, школа, дитсадок
В тему