13 Червня 2022
Новини

рашисти витіснили українські війська з центру Сєвєродонецька і відновили наступальні дії біля Золотого — Генштаб

рашисти витіснили українські війська з центру Сєвєродонецька і відновили наступальні дії біля Золотого — Генштаб

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без суттєвих змін. На останньому російські окупанти обстріляли з артилерії та мінометів позиції Сил оборони у районі Хрінівки Чернігівської області.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Харківському напрямку підрозділи ворога продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування українських військ до державного кордону.

Противник вів штурмові дії у напрямку Тернова — Ізбицьке, мав частковий успіх, закріпився на його північній околиці. Дистанційно мінував можливі шляхи висування українських підрозділів у районі Петрівки — 20 кілометрів східніше Старого Салтова. Проводив повітряну розвідку безпілотником у районі Шестакового.

На Слов’янському напрямку ворожі підрозділи основні зусилля зосереджували на штурмі населених пунктів Долина та Богородичне, успіху не мали. Окупанти у межах логістичного забезпечення військ замінили понад 100 одиниць пошкодженої броньованої та автомобільної техніки.

На Донецькому напрямку угруповання військ рф основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій, аби оточити українських бійців у районах Сєверодонецька та Лисичанська, заблокувати шляхи логістичного постачання з Бахмуту.

росіяни продовжують поповнювати втрати. У напрямку населених пунктів Кремінна та Старобільськ вони перемістили понад 80 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема важку броньовану техніку та артилерійські системи.

На Лиманському напрямку противник активних бойових дій не вів, продовжував обстріли позицій українських військ у районах населених пунктів Маяки (10 км північніше Слов’янська) та Серебрянка (5 км північно-східніше Сіверська).

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти за підтримки артилерії вели штурмові дії у Сєвєродонецьку. Вони мали частковий успіх, відтіснили українські підрозділи з центру міста, бойові дії тривають. Обстрілювали з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Тошківка.

На Бахмутському напрямку українські бійці успішно відбили штурмові дії у напрямках Вікторівка — Врубівка та Комишуваха — Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі населеного пункту Золоте.

росіяни закріплюються на рубежі Роти — Миронівка. Для покращення тактичного положення та оволодіння панівними висотами безуспішно вели штурмові дії у напрямках Доломітне — Кодема, Доломітне — Новолуганське. Проводили повітряну розвідку безпілотником у районі Покровського.

На Курахівському напрямку противник завдав авіаудару штурмовиками по позиціях українських військ у районі Красногорівки — 15 кілометрів східніше Курахового.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснював вогневий вплив вздовж лінії зіткнення — перешкоджав перекиданню резервів на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямку окупанти ведуть позиційну оборону. Основні зусилля спрямовують на утриманні раніше захоплених територій. Здійснили інженерне обладнання позицій у районах Шилової Балки та Придніпровського. Для уточнення положення українських військ вели повітряну розвідку безпілотником у районі Давидового Броду.

росіяни блокують цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають шість носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему