10 Червня 2022
Новини

Україна отримає «розумні» радари для боротьби з російськими дронами

Україна отримає «розумні» радари для боротьби з російськими дронами

Значну кількість радарів A422 для боротьби з ворожими БПЛА поставить британський розробник Blighter Surveillance Systems.

Blighter А422, що називається "розумним" радаром" може виявляти до 700 цілей на відстані 20 км і відрізняти БПЛА від птахів. Про постачання Україні повідомила пресслужба компанії.

Прилади приїдуть до нашої країни до кінця червня.

Як пояснили в компанії, A422 – військовий радар середньої дальності для забезпечення повітряної безпеки, здатний виявляти та повідомляти про повітряні та наземні цілі на відстані до 20 км. Він має неперевершене придушення перешкод для роботи поблизу горизонту, у місті та на березі.

Крім того, радіус огляду приладу становить 180 градусів, що ідеально підходить для виявлення навіть маленьких та повільних цілей, що летять на невеликій висоті. Середній час безвідмовної роботи становить близько 65 тисяч годин без урахування додаткових антен, кріплень та сонцезахисного екрану.

Зазначається, що постачання цих радарів в Україну доповнює наявний внесок Британії у військові дії, починаючи від 5000 NLAW та протитанкових ракет до ракет Starstreak, бронежилетів, касок та засобів зв'язку. Це є частиною ширшої військової підтримки України з боку західних союзників, яка відправляє різне оборонне озброєння для стримування росії.

"Ми пишаємося тим, що є частиною широкого пакету військової підтримки, яку Великобританія надає українським силам. Універсальність та надійність радара Blighter A422, як частини всебічно перевіреної спроможності протидії БПЛА, дуже добре підходять для підтримки та зміцнення бойових операцій України", – сказав гендиректор Blighter.

Нагадаємо: раніше британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Великобританія надасть ЗСУ реактивні системи залпового вогню M270, щоб вони могли ефективно відбивати наступ росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему