10 Червня 2022
Новини

У десяти населених пунктах Білорусі є російські війська

У десяти населених пунктах Білорусі є російські війська
У приблизно десяти населених пунктах Білорусі перебувають російсько-окупаційні війська, а також на кордоні з Україною розміщені оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер».

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник в етері телемарафону, цитує «Укрінформ».

«Щодо російських військ одразу скажу: вони там є. Я не скажу вам точну кількість, але дислокуються російські підрозділи. Близько десяти населених пунктів, де військовослужбовці армії росії є», — повідомив він.

Відомство також знає про оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер», які розгорнуті на території Білорусі — за словами Мотузяника, загрожує продовженняю завдання ракетних ударів по Україні.

Крім того, речник зауважив, що впродовж останніх кількох тижнів Збройні сили Білорусі у складі до семи батальйонів намагаються «прикривати» ділянку кордону. Це винятково демонстраційні дії, оскільки з боку України ніякої загрози для Білорусі бути не може.

«Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію росії», — заявив Мотузяник.

Водночас він нагадав, що Білорусь погрожує збільшити чисельність своїх збройних сил до 80 тисяч солдатів, втім, в оборонному відомстві України в найближчій перспективі не бачать створення потужного угруповання в Білорусі.

«Це радше демонстраційні дії, зокрема з боку підрозділів російської армії. І основна мета — це відтягнути наші сили, не допустити їхнє перекидання на інші напрямки», — вважає Мотузяник.

Нагадаємо, згідно з даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 10 червня, на Волинському та Поліському напрямках підтвердили залучення до охорони кордону у Гомельській області підрозділів спеціальної бригади внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ Білорусі.

Днем раніше Генштаб повідомляв, що підрозділи ЗС Білорусі відпрацьовують завдання з боротьби з диверсантами умовного противника.

До 11 червня (за планом) ЗС Білорусі відпрацьовують створення ударних угруповань на одному з напрямків та перевіряють готовність транспортної інфраструктури до перевезення підрозділів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали