10 Червня 2022
Новини

росіяни, які мешкають в Україні, палять свої паспорти

росіяни, які мешкають в Україні, палять свої паспорти
Нові факти спалення громадянами, які мешкають в Україні, російських паспортів майже щодня виявляє Державне бюро розслідувань.
Зростає й кількість охочих вийти з російського громадянства та отримати український паспорт. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Мешканець Рівненщини

Так, 50-річний мешканець Рівненської області на знак протесту публічно спалив свій паспорт громадянина рф і військовий квиток та закликав інших земляків вчинити так само.

Він народився в Україні, але ще малим переїхав із батьками на Камчатку. Там прожив більшу частину свого життя. Служив в армії у Амурській області та здобув спеціальність рядового радіотелефоніста.

У 2019 році повернувся до рідного краю доглядати за старим батьком, який також хотів зустріти старість на Батьківщині.

«Тут я не спостерігаю ні нацизму, ні фашизму... Я засуджую злочинні накази президента путіна, засуджую тих, хто їх виконує. Не хочу бути громадянином рф! Готовий позбутися громадянства — чим швидше, тим краще», — наголошує він.

У росії в чоловіка залишився 18-річний син. Уся родина переймається, що його призвуть до війська, адже тоді фактично він мав би піти воювати проти свого батька та діда. Чоловік каже: «Нехай краще мій син сяде до в’язниці, аніж піде на війну».

Мешканець Чернігівщини

Мешканець анексованого Криму закликає всіх українців, яких змусили отримати російський паспорт на окупованих територіях, позбутися його.

У 2014 році після окупації півострова чоловік був змушений оформити «червоний» паспорт. Але невдовзі, після того як побачив зневажливе ставлення керівництва рф до українців, вирішив повернутися на батьківщину — на Чернігівщину.

Він закликає російських солдатів не виконувати злочинних наказів їхнього керівництва і почати думати «власною головою».

«Я на власні очі бачив усі звірства, які чинить тут російська армія, знищуючи інфраструктуру мирних міст, знищуючи місцевих жителів, бомблячи лікарні… У лютому я добровольцем пішов до військкомату, щоб боронити власну державу», — зауважує він.

Мешканець Львівщини

У Львівській області 64-річний громадянин росії також вирішив позбутися свого російського паспорта. Чоловік мешкає в регіоні з 1998 року, вахтовим методом працював у росії в газодобувній галузі.

На знак протесту проти дій росії в Україні спалив свій російський паспорт і закликав своїх земляків, які мешкають в Україні, зробити так само.

«За 14 років, які прожив в Україні, жодних утисків від українців не зазнавав. Не хочу бути громадянином країни, яка влаштувала геноцид українському народу, тому знищую свій паспорт», — заявив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія, Україна, Відео T1.ua
В тему