9 Червня 2022
Новини

Нікчемне рішення: для іноземців, які захищали Україну, призначили смертну кару

Нікчемне рішення: для іноземців, які захищали Україну, призначили смертну кару

Рішення росіян про смертну кару для трьох іноземців, котрі захищали Україну в складі ЗСУ, в Україні вважають нікчемним.

Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко в коментарі УП.

"Т.зв. "судовий процес" над військовослужбовцями ЗСУ на окупованих українських територіях є нікчемним. Подібні публічні судилища ставлять інтереси пропаганди вище закону і моралі, підривають механізми повернення військовополонених. Український уряд продовжить докладати максимальних зусиль заради звільнення всіх захисників України", - сказав Ніколенко.

Спікер українського відомства наголосив, що усі іноземці, які воюють на українській території в складі ЗСУ, є військовослужбовцями ЗСУ. За його словами, відповідно до міжнародного гуманітарного права, на них поширюється правовий статус комбатантів.

Всі військовослужбовці ЗСУ, які потрапляють в полон, користуються правами військовополонених, а ворогу забороняється вчиняти щодо них насилля, залякувати чи негуманно з ними поводитися.

Нагадаємо, 9 червня терористи тимчасово окупованих територій Донецької області "засудили" до смертної кари трьох іноземних бійців, які захищали Україну. Йдеться про британців Ейдена Ейслін, Шона Піннера і марокканця Саадуна Брагіма.

Український Генштаб повідомляв, що усі іноземні бійці, які захищають Україну, є комбатантами (входять до складу Збройних сил і безпосередньо беруть участь у бойових діях - ред.) та мають відповідні права. Це означає, що вони захищені Женевською конвенцією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, суд
В тему