9 Червня 2022
Новини

На Херсонщині ЗСУ знищили 30 окупантів і 3 склади боєприпасів

На Херсонщині ЗСУ знищили 30 окупантів і 3 склади боєприпасів

У населених пунктах Херсонської області 8 червня Збройні сили України знищили 3 польові склади боєприпасів.

окупанти продовжують вести бойові дії на півдні. Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Крім складів боєприпасів, ЗСУ на півдні знищили 30 окупантів, а також 2 одиниці та 4 одиниці автомобільної техніки. Українська авіація завдала два удари по скупченню сил росіян та по одному з їхніх опорних пунктів на Херсонщині.

У командуванні розповідають, що вздовж лінії зіткнення на південному напрямку ситуація зараз динамічна й напружена. Окупанти продовжують ведення бойових дій на зайнятих рубежах оборони. Зазвичай там відбуваються артилерійсько-мінометні дуелі, але інколи росіяни виходять і на стрілецькі бої, намагаючись фізично відтиснути підрозділи ЗСУ з їхніх позицій. Проте коли окупанти не досягають успіху, то відступають, полишаючи вбитих, поранених та пошкоджену техніку.

У Чорному морі російський флот тримається на безпечній відстані від українського узбережжя та відпрацьовує навчання з бойової стійкості в умовах застосування проти нього протикорабельних ракет та авіації. Зокрема, відпрацьовують застосування сухопутних зенітно-ракетних комплексів «Тор-М2», які встановили на кораблях і катерах.

При цьому 3 надводні та 1 підводний носії ракетного озброєння готові до завдання ракетних ударів. Це означає, що 28 ракет класу «Калібр» напоготові.

Командування «Південь» закликає не панікувати, реагувати на сигнали тривог, дотримуватися норм у закритих для відвідування районах, не наражати себе на небезпеку на підготовлених до протидесантної оборони ділянках узбережжя і звіряти отриману інформацію в перевірених джерелах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон, збройні сили україни
В тему