8 Червня 2022
Новини

Прикордоння Чернігівщини та Сумщини вкотре обстріляли російські війська

Прикордоння Чернігівщини та Сумщини вкотре обстріляли російські війська

Прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей 8 червня знову обстріляла армія рф.

Про це повідомили голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус та пресслужби ДПСУ та ОК «Північ».

В’ячеслав Чаус розповів, що приблизно о 13 годині прикордонники на Чернігівщині зафіксували 4 вибухи неподалік Гірська із напрямку російського села Нові Юрковичі. За попередньою інформацією, окупанти обстріляли прикордоння з артилерії. Втрат внаслідок обстрілу серед особового складу та техніки українських сил немає, а дані щодо пошкоджень інфраструктури ще уточнюють.

Державна прикордонна служба повідомила, що близько 12 години з боку російського пункту пропуску «Троєбортне» росіяни обстріляли прикордонне село Шосткинського району Сумської області. Кілька боєприпасів влучили у приміщення підрозділу ДПСУ та зруйнували його.

«Приміщення було відкрите лише у 2015 році для належного тримання незаконних мігрантів. У час повномасштабного вторгнення росії в Україну воно не використовувалося», — зазначили прикордонники.

За даними ОК «Північ», окупанти обстріляли на прикордонні Сумщини село Сопич мінометним вогнем. Спостерігачі зафіксували 10 «приходів». У командуванні зазначили, що втрат серед особового складу та техніки немає.

Нагадаємо, окупантів змусили відступити із Сумщини та Чернігівщини на початку квітня. Нині росія зосередила всі свої сили на сході, а також на півдні нашої країни. Попри відступ військ, із території рф відбуваються регулярні обстріли українського прикордоння.

Наприклад, 7 червня російсько-окупаційні війська обстріляли прикордонне місто Середина-Буда у Сумській області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чернівці, суми
В тему