7 Червня 2022
Новини

Кабмін підтримав легалізацію медичного канабісу

Кабмін підтримав легалізацію медичного канабісу
Законопроєкт, що легалізує медичний канабіс для лікування хвороб, зокрема онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, підтримав Кабінет міністрів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Тепер законопроєкт, що регулюватиме обіг рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності має ухвалити Верховна Рада. У МОЗ сподіваються, що парламент підтримає документ.

Ляшко зазначає, що противники медичного канабісу ототожнюють його з марихуаною, що перебуває в незаконному обігу. Проте препарати з канабісу не є «конкурентами» наркотичним засобам. Медичний канабіс містить канабідіол, який не має вираженої психоактивної дії, тому він не цікавий для рекреаційного вживання.

У законопроєкті пропонується встановлення контролю над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів із канабісу.

Препарати на основі медичного канабісу використовують для зменшення больових відчуттів, спазмів та судом м’язів, лікування анорексії, ПТСР та тривожних розладів. Також такі препарати використовують в лікуванні окремих типів епілепсії, глаукоми, псоріазу, паркінсонізму, розсіяного склерозу. Також ці ліки полегшують біль важкохворим та паліативним хворим, зокрема пацієнтам з онкозахворюваннями та пацієнтам з ВІЛ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кабінет міністрів, медицина
В тему