7 Червня 2022
Новини

Зарубіжна література, історія та «Захист Вітчизни»: які зміни хочуть внести до шкільної програми

Зарубіжна література, історія та «Захист Вітчизни»: які зміни хочуть внести до шкільної програми

До Міністерства освіти до 15 червня спеціальні групи мають подати пропозиції щодо змін до шкільної програми.

Зміни торкнуться насамперед таких предметів, як зарубіжна література, історія та «Захист Вітчизни». Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, - пише Слово і Діло.

«Щодо змін у навчальні програми українських шкіл. Згідно з наказом МОН, зараз працюють групи високопрофесійних спеціалістів, які створюють ці зміни до навчальних програм. До 15 червня ці групи мають подати результати до міністерства, і ці зміни ми вноситимемо окремими нормативними документами», – повідомив Вітренко.

Зміни насамперед стосуватимуться таких предметів, як «Захист Вітчизні». За словами заступника міністра, будуть внесені зміни щодо посилення практичної спрямованості цього предмета: «Буде посилено національно-патріотичне виховання та буде окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності».

Зміниться також програма зарубіжної літератури. «Таке як «Війна та мир» в Україні вже не вивчатимуть. Тобто все, що прославляє орківські війська, все воно зникне з програми зарубіжної літератури», – констатував Вітренко.

На запитання, чи залишиться хтось із російських письменників у шкільній програмі, Вітренко відповів, що зараз точаться дискусії серед професіоналів, це питання ще відкрите.

«Історія України та всесвітня історія. Ми горді, що вже ґрунтуємося на національних українських архівних документах. Будуть внесені зміни до методології викладання історії та всесвітньої історії… Будуть виписані взаємини між українською нацією та «русским миром» на основі історичної правди», – розповів заступник міністра.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, освіта, Україна, школа
В тему