6 Червня 2022
Новини

Обмін військовополонених: у Раді хочуть змінити законодавство

Обмін військовополонених: у Раді хочуть змінити законодавство

Засуджені в Україні після обміну не будуть зобов'язані відбувати покарання - таку зміну пропонують внести до законодавства України щодо процедури обміну військовополонених.

Про це йдеться у законопроєкті № 7436, - пише УП.

6 червня група народних депутатів внесла до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України щодо врегулювання процедури обміну засуджених як військовополонених.

Зокрема, документ передбачає, що засуджений звільняється від відбування покарання, якщо було ухвалене рішення про його обмін або його включено у списки на обмін  як військовополоненого.

Якщо обмін не відбувся, засуджений відбуватиме покарання.

Якщо засуджений, якого обміняли, знову братиме участь у бойових діях і буде повторно затриманий в Україні,він сидітиме у в'язниці весь термін ув'язнення.

Нагадаємо, між Україною та росією відбулося вже кілька етапів обміну військовополоненими з часу повномасштабного вторгнення рф. Відбувалися обміни і раніше на тлі бойових дій на сході України та окупації Криму.

Віцепрем'єрка і міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук передала повноваження щодо обміну військовополонених Головному управлінню розвідки Міноборони та Службі безпеки України. Точна кількість військовополонених ані з українського, ані з російського боку не відома.

росія стверджує, що до неї в полон лише з підземель заблокованого заводу "Азовсталь" потрапили 2 439 українських бійців, ще частина морпіхів потрапила в полон у Маріуполі раніше. Членів полку "Азов" окупанти хочуть "судити", тож про обмін поки мову не ведуть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, вру, закон, полон
В тему