6 Червня 2022
Новини

Розробили план заміщення російського газу

Розробили план заміщення російського газу

Аби позбавитися енергетичної залежності, ЄС розробив план заміщення газу із росії.

Про це заявив єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

За словами комісара, ЄС імпортує з росії 155 млрд кубометрів на рік.

У рамках нової стратегії Брюссель планує отримати 50 млрд кубометрів за рахунок ввезення скрапленого природного газу зі США або Катару, 10 млрд кубометрів - наявними трубопроводами, аналог ще 25 млрд кубометрів вироблять за рахунок прискореного запуску морських вітряних турбін і сонячних панелей.

Єврокомісар констатував, що президент рф владімір путін використовує "газ, щоб розділити нас, і протягом багатьох років робив усе, щоб поділити Європу".

"Він намагався роз'єднати нас за допомогою своєї вакцини Sputnik, яка не спрацювала, він зробив все, щоб втрутитися в наші демократії за допомогою Russia Today, а тепер використовує газ, щоб розділити нас", - сказав Бретон.

Нагадаємо, "Газпром" припинив постачання газу провідним компаніям вже п’яти європейських країн за відмову виконувати вимогу росії про оплату у рублях.

Першими відключень зазнали Польща й Болгарія, далі - Фінляндія, останніми - нідерландська Gasterra та данська Ørsted. Крім того, "Газпром" припинив постачання за одним з контрактів Shell Energy Europe.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, газ, євросоюз
В тему