3 Червня 2022
Новини

В Україні працює поліцейська мобільна група: виявлятимуть сексуальні злочини росіян

В Україні працює поліцейська мобільна група: виявлятимуть сексуальні злочини росіян
Спеціальна поліцейська мобільна група запрацювала в Україні, щоб виявляти та фіксувати сексуальні злочини рашистів.
З такою ініціативою виступили Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція. Про це заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час брифінгу в «Медіацентрі Україна — Укрінформ».

За її словами, спеціалісти у складі групи мають необхідний досвід роботи з постраждалими від насильства, зокрема з дітьми.

Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жителями та з'ясовують факти сексуальних злочинів. Співробітники також проводять роз’яснювальну роботу та повідомляють, куди необхідно звернутися по допомогу.

«Робоча група працює з 18 квітня на Київщині, з 10 травня на Сумщині та з 31 травня на Харківщині. За час роботи на Київщині виявлено 13 потерпілих від сексуальних злочинів», — розповіла заступниця міністра.

Крім того, поліція розпочала 16 кримінальних проваджень за фактами зґвалтувань росіянами мирних жителів.

Катерина Павліченко зазначила, що до поліції надійшло близько півсотні звернень про сексуальні злочини військових росії на Донеччині, Запоріжжі, Київщині, Луганщині, Харківщині, Херсонщині та Чернігівщині — це ті області, де велися активні бойові дії. 

Зокрема, у правоохоронців є підтверджена інформація про зґвалтування неповнолітніх дівчат та жінок старшого віку. За словами заступниці міністра, у 3 провадженнях вже оголошені підозри.

Павліченко заявила, що складність у документуванні сексуальних злочинів полягає у недостатній кількості доказів, а інколи і їхній відсутності. Вона сказала, що російські окупанти «прибирали сліди» — спалювали тіла закатованих мирних мешканців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, поліція, згвалтування
В тему