3 Червня 2022
Новини

лукашенко хоче, щоб кожне село дало його «народному ополченню» по 50 чоловіків

лукашенко хоче, щоб кожне село дало його «народному ополченню» по 50 чоловіків

олександр лукашенко хоче, аби створене ним "народне ополчення" складалося з груп приблизно з 50 осіб при кожній сільраді в Білорусі.

Про це пише Українська правда з посиланням на білоруське державне інформагентство "Белта", яке цитує лукашенка з Мінська.

лукашенко вважає, що особи, які будуть входити у "народне ополчення", повинні володіти основною зброєю. Він підкреслив, що "справжній чоловік повинен вміти за необхідності захистити свою сім’ю".

"І я подумав, що нам про всяк випадок треба при кожній сільській раді мати ось це народне ополчення, групу людей. Їх буде небагато. Може, 50 людей. Але вони теж повинні мати свою зброю десь на складі. Ми їх кличемо на навчання – вони візьмуть свої автомати (переважно автомат, гранатомет, пістолет), щоб могли захистити свій будинок", - сказав лукашенко.

27 травня так званий міністр оборони Білорусі Віктор Хренін повідомив на зборах з керівниками зон територіальної оборони про те, що лукашенко поставив завдання створити "народне ополчення". При цьому в Білорусі сьогодні діють війська територіальної оборони, які поділені на 7 округів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: олександр лукашенко, війна з Росією
В тему