2 Червня 2022
Новини

На Херсонщині роашист застрелив подружжя у їхньому дворі

На Херсонщині роашист застрелив подружжя у їхньому дворі
Невстановлений російський військовослужбовець у селищі Високопілля Херсонської області розстріляв подружжя у їхньому власному дворі.
Вони загинули. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, 1 червня військовий росії розстріляв беззбройне місцеве подружжя у їхньому власному дворі. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік та жінка загинули на місці.

У прокуратурі наголошують, що такі дії суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічно.

Наразі у межах кримінальної справи правоохоронці встановлюють обставини подій та ідентифікують особу зловмисника.

Нагадаємо, в останні дні ЗСУ активізували контратаки у Херсонській області. 29 травня радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань повідомив, що на Бериславському напрямку українські військові просунулися на 9 кілометрів.

А 30 травня Генштаб звітував, що під час вдалого наступу підрозділів українських військових окупанти зазнали втрат і відійшли з населеного пункту Миколаївка Херсонської області. Інші підрозділи ворога запанікували.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) зазначали, що російські війська зосереджені на захоплені Сєвєродонецька на Луганщині та Донбасу загалом. Це створює вразливості в росіян на Херсонщині, де українські війська продовжують контрнаступ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон
В тему