2 Червня 2022
Новини

Ракетні удари на Сумщині та обстріли Миколаївщини: яка ситуація в регіонах України

Ракетні удари на Сумщині та обстріли Миколаївщини: яка ситуація в регіонах України
російсько-окупаційні війська продовжували обстрілювати деякі регіони України.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00.

Львівщина: вчора ввечері окупанти завдали ракетного удару по об'єктах інфраструктури у Стрийському та Самбірському районах. Попередньо, 5 людей було травмовано. Масштаби пошкоджень уточнюються. Станом на 07:00 2 червня рух потягів на пошкоджених ділянках не відновлений.

Сумщина: приблизно опівночі російський літак здійснив 3 ракетні удари по території Краснопільської громади. Внаслідок цього, попередньо, щонайменше троє цивільних отримали поранення, наразі вони в лікарні.

Один будинок зруйнований ущент — пряме потрапляння ракети. Ще кілька будинків пошкоджені, є великі руйнування у домогосподарствах. На місці подій працюють рятувальники.

Дніпропетровщина: вночі були тривоги. Окупанти обстріляли дві громади: Зеленодольську та Апостолівську. Минулося без постраждалих.

Харківщина: у Харкові після півночі було кілька обстрілів району Салтівки — постраждав чоловік. Також унаслідок нічних обстрілів на ранок під завалами школи в Харкові знайшли тіло загиблої жінки.

В області протягом доби окупанти обстрілювали Циркуни, Чугуїв та район. Загалом виявили шість поранених цивільних.

Луганщина: українські бійці втримують промзону Сєвєродонецька. росіяни обстріляли «Азот»: влучили в один з адміністративних корпусів та склад, де зберігався метанол. У Лисичанську пошкодили будівлю міської лікарні.

Окупанти пошкодили ще 52 будинки: 16 у Гірському, 15 у Лисичанську, 9 у Врубівці, 6 у Сєвєродонецьку, 4 у Новодружеську та 2 в Миколаївці.

У Сєвєродонецьку противник продовжує вести штурмові дії. За підтримки мінометів проводив безуспішний штурм у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка. Загиблих та поранених серед цивільного населення немає.

Донеччина: за минулу добу від росіян було 11 обстрілів із танків, артилерії, мінометів, РСЗВ «Ураган», РСЗВ «Смерч» міст Слов’янськ, Соледар, Бахмут, Авдіївка, Миколаївка, Торецьк, Святогірськ, селищ Тетянівка, Суха Балка, Нью-Йорк та Очеретино.

Внаслідок цього загинули четверо людей, ще 7 отримали поранення. Також було пошкоджено 20 інфраструктурних об’єктів — житлові будинки, Центр безпеки громадян, підприємства тощо.

Зранку окупанти вдарили касетними боєприпасами по околицях Слов'янська — наслідки з'ясовують. В області відсутнє газопостачання, частково — вода й електрика.

Миколаївщина: вчора після обіду окупанти вчергове обстріляли житлові квартали у двох районах Миколаєва. Внаслідок цього були пошкоджені дві багатоповерхівки, чотири приватні будинки та господарські будівлі. Загинули дві людини, ще дві отримали поранення.

Також уночі відбувся обстріл Очакова. Через це відсутнє світло у прилеглій громаді. Інформація про постраждалих уточнюється. Зранку окупанти обстріляли об'єкт критичної інфраструктури біля одного з населених пунктів Ольшанської громади.

Вчора вдень були обстріли у Широківській громаді — пошкоджена трансформаторна підстанція. Обстріли були переважно поза межами населених пунктів. Потерпілих немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Херсонщина: стабільно напружена ситуація в усій області. Багато населених пунктів залишаються без електропостачання, води та газу. Область потребує медикаментів та гуманітарної допомоги. Бойові дії та обстріли тривають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему