1 Червня 2022
Новини

На Луганщину завезли гуманітарний вантаж та евакуювали людей

На Луганщину завезли гуманітарний вантаж та евакуювали людей
Під обстрілами в Гірську громаду на Луганщині вдалося завезти гуманітарний вантаж 1 червня та евакуювати 9 мешканців.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Робимо неможливе. Проїхати було вкрай важко, дорога постійно обстрілюється, але наші герої прорвалися, завезли гумдопомогу та евакуювали дев'ятьох людей: пенсіонерів та маломобільних», — поінформував Гайдай.

Голова Луганської ОВА зазначив, що зв'язку не було, тож евакуацію пропонували просто людям надворі. Їхали кількома машинами, щоб «було більше шансів проскочити».

Один з автобусів потрапив під обстріл під Врубівкою: авто «посікло», втім, люди залишилися неушкодженими. Наразі евакуйовані вже в безпеці. 

Гайдай наголосив, що Гірська громада щодня потерпає від російських обстрілів з артилерії та авіації. «Найгарячіше» зараз у Тошківці та Золотому — там, як зазначив очільник ОВА, окупанти навмисно обстрілюють багатоповерхівки.

Нагадаємо, Гайдай 25 травня заявив, що росіяни окупували вже 95% Луганщини. На підконтрольній Україні території області наразі перебувають понад 40 тисяч людей, із яких 99% виїжджати не хочуть.

російські війська наразі контролюють 70% Сєвєродонецька. Частина українських військ відійшли на більш вигідні, заздалегідь підготовані, позиції. Ще частина — продовжує бої всередині міста.

Лисичанськ перебуває під контролем України. Траса Лисичанськ — Бахмут не заблокована, але постійно обстрілюється, тож користуватися нею небезпечно. Для евакуації людей та завезення гуманітарного вантажу використовують інші маршрути.

В Інституті вивчення війни прогнозували, що захоплення Сєвєродонецька може призвести до повної окупації області. Для наступу на Донбасі росіяни перекинули свої підрозділи із Запорізької, Донецької та Харківської областей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ, війна з Росією
В тему