1 Червня 2022
Новини

Влада росії стверджує, що при анексії дасть вибір захопленим територіям України

Влада росії стверджує, що при анексії дасть вибір захопленим територіям України

російська влада стверджує, що врахує думку місцевого населення, при цьому жорстоко захоплюючи території України.

Про це повідомив прессекретар президента рф дмитро пєсков, якого цитують пропагандисти "РИА Новости".

"Ми неодноразово говорили, що люди самі повинні обирати своє майбутнє, і саме мешканці двох держав – "ЛНР" і "ДНР" – і мешканці територій, я маю на увазі Херсонщину, Запоріжжя, саме вони мають приймати рішення про своє майбутнє. І ми також не сумніваємося, що вони приймуть найкраще рішення", - сказав пєсков.

Так пєсков прокоментував можливість "входження до складу росії" захоплених територій України.

Раніше секретар генради партії "Єдина росія" Андрій Турчак висловив упевненість, що Запорізька область, як і Херсонська, Донецька та Луганська області "увійдуть до складу росії".

Чому це важливо: росія анексувала Крим та тримала під контролем частину Донецької й Луганської областей з 2014 року. Ні Україна, ні країни Заходу не визнали анексію та окупацію, незважаючи на імітацію "референдумів".

24 лютого 2022 року рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російська армія використовує практично весь спектр озброєнь для захоплення українських територій та націлена на створення хоча б сухопутного шляху від своїх кордонів до Криму та Придністров'я.

Станом на початок червня росіяни контролюють майже всю Луганську область, частину Донецької області, частину Запорізької та Харківської областей, більшу частину Херсонської області.

Розвідки вважають, що Київ і центральна Україна також є метою Кремля, хоча на початку квітня армія рф і відступила з півночі України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали