31 Травня 2022
Новини

Лукашенко розповів деталі «спецоперації КДБ», яку нібито провели в Україні

Лукашенко розповів деталі «спецоперації КДБ», яку нібито провели в Україні
Для звільнення білоруських громадян, за словами самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, в Україні нібито провели «спецоперацію КДБ».

Він розповів про деталі, - пише білоруське державне інформагентство «БелТА».

Зазначається, що лукашенко нагородив співробітників Комітету держбезпеки за «високий професіоналізм», який вони виявили під час «звільнення білорусів із полону» в Україні.

«На мою думку, в Україні так ніхто й не розібрався, як це сталося. Ви повернули людей до своїх родин. Дуже благородна справа для військової людини — без галасу, без пострілів повернути десятки людей додому. Тому я вам дуже вдячний за ваш учинок», — сказав самопроголошений президент у зверненні до спецслужбовців.

За словами лукашенка, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, кілька десятків громадян Білорусі залишилися в Україні «заручниками ситуації». Тому за участю КДБ білорусів «звільнили» без жодного пострілу.

Ще 7 квітня самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко заявив, що співробітники КДБ нібито «провели операцію щодо повернення з України далекобійників».

«Дійшло до того, що ці негідники почали захоплювати там наших людей, насамперед водіїв автомобілів, які на той час потрапили туди. Я попереджав українців, що ми змушені будемо провести спеціальну операцію зі звільнення цих людей. Ми таку спеціальну операцію провели», — сказав він.

До слова, Білорусь не відправила в Україну свої війська, але надала територію для вторгнення російських військ та обстрілів України. За підрахунками моніторингової групи «Беларускі Гаюн», станом на 14 травня з Білорусі по Україні запустили не менше ніж 633 ракети.

Хоча низка країн та організацій запроваджують санкції і щодо росії, і щодо Білорусі у відповідь на агресію проти України, Організація з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) не вважає Білорусь стороною війни проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, олександр лукашенко, білорусь
В тему