31 Травня 2022
Новини

Проти патріарха Кирила та інших діячів РПЦ просять ввести санкції

Проти патріарха Кирила та інших діячів РПЦ просять ввести санкції

Проти російського патріарха Кирила та інших церковних діячів РПЦ, які підтримують війну проти України просять застосувати персональні санкції.

З такою вимогою до РНБО звернулася Верховна Рада. Про це повідомили нардеп Ярослав Железняк і сайт Верховної Ради.

Железняк перерахував 8 осіб, проти яких Рада просить РНБО ввести санкції:

  • 16-й патріарх Московський і всієї Русі Кирил
  • керівник відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон
  • заступник керівника відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ протоієрей Микола Балашов
  • митрополит Псковський та Пороховський РПЦ Тихон
  • архієпископ Сиктивкарський і Комі-Зирянський Російської православної церкви Питирим
  • протоієрей Російської православної церкви; письменник, проповідник та педагог Владимиров Артемій Володимирович
  • митрофорний протоієрей Російської православної церкви, проповідник, телеведучий Ткачов Андрій Юрійович
  • російський православний богослов, педагог і публіцист, доктор богослов’я, заслужений професор Московської православної духовної академії і семінарії Російської православної церкви Осипов Олексій Ілліч.

Разом з тим, у початковому тексті проєкту постанови йшлося лише про 4 осіб: патріарха Кирила, митрополита Іларіона, протоієрея Балашова та митрополита Тихона.

"За" відповідну постанову проголосували 292 народних депутати, в тому числі представники колишньої фракції ОПЗЖ, зазначив Железняк.

Згідно з проєктом документу, Рада пропонує РНБО ввести проти представників Російської православної церкви ряд санкцій, серед яких: блокування активів; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань; заборона участі у приватизації, оренді державного майна; заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності; припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, тощо; відмова в наданні та скасування віз, застосування інших заборон в’їзду на територію України; позбавлення державних нагород України, тощо.

Нагадаємо, 27 травня Собор Української православної церкви Московського патріархату заявив, що не згоден із предстоятелем власної церкви патріархом Кирилом у питанні війни росії з Україною і УПЦ надалі буде діяти як "незалежна і самостійна".

Пізніше уточнили, що УПЦ МП прийняла рішення про адміністративне відокремлення від РПЦ, але зі збереженням духовного спілкування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, санкції, рнбо
В тему