31 Травня 2022
Новини

Вибух у Мелітополі: постраждали двоє колаборантів, які «очолили» одну з громад

Вибух у Мелітополі: постраждали двоє колаборантів, які «очолили» одну з громад
Двох колаборантів, яких рашисти призначили керувати окупаційною адміністрацією Терпіннівської об’єднаної ТГ, поранило внаслідок вибуху в Мелітополі 30 травня.

Про це нам у коментарі повідомив законний мер Мелітополя Іван Федоров.

«Але ж ми чітко розуміємо, що вибух стався біля будинку, в якому проживає і псевдоміська голова Галина Данильченко, і псевдокерівник Запорізької області Євген Балицький», — зазначив мер.

Щодо того, хто міг здійснити вибух, Федоров зазначив: «Також є чітке розуміння: цей почерк властивий безпосередньо самим окупантам, які починають зачистку самих колаборантів через те, що ті багато знають різної інформації. Їх залякують навмисне, щоб ті були більш лояльними до окупаційної влади».

Разом із цим мер додає, що загальний супротив серед цивільного населення Мелітополя дуже великий — це супроводжується і мирними мітингами, які відбулися 29 травня, і розклеюванням великої кількості агітаційної продукції на території міста тощо.

Нагадаємо, вранці 30 травня стало відомо, що в тимчасово окупованому Мелітополі стався вибух біля будівлі, яка належить окупаційній «військовій адміністрації».

Нагадаємо, наразі під контролем окупантів перебуває частина Запорізької області уздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь і Бердянськ. Тимчасово захоплений і Енергодар, поряд із яким розташовується Запорізька атомна електростанція. Інша частина області зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

За даними обласної військової адміністрації, окупаційні сили розкрадають майно з комунальних підприємств, які розташовані на тимчасово захоплених землях, «підпорядковують» собі роботу місцевих підприємств, навчальних закладів та навіть відділків поліції.

Попри це, в регіоні активно діє Рух опору. У Мелітополі українські партизани вже ліквідували російських військових високого рангу, а в перехоплених розмовах російські солдати між собою скаржаться на «українські диверсійні групи». У Мелітополі 29 травня навіть відбувся проукраїнський мітинг.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему

Останні матеріали