31 Травня 2022
Новини

Артобстріли Миколаєва: жителів кількох районів міста просять виїхати

Артобстріли Миколаєва: жителів кількох районів міста просять виїхати

Через обстріли рашистами Миколаєва мешканців окремих районів міста і приміських сіл просять тимчасово виїхати.

Про це повідомив спікер військової комендатури оборони Миколаєва Дмитро Плетенчук.

"З метою уникнення жертв серед цивільного населення комендатура міста Миколаєва рекомендує тимчасово, на декілька діб, виїхати з вказаних районів міста — Корабельного, Інгульського, а також сіл Полігон, Миколаївське, району НАРП, Кульбакіно. Рекомендується щонайменше перебувати у центральних, західних та північних районах міста: Центральному, Заводському, Варварівці, Терновці, Соляних", — вказав Плетенчук.

Усім іншим захисники України рекомендують перебувати у бомбосховищах, підземних укриттях або поруч з ними.

У військовій комендатурі нагадали, що починаючи з 26 травня, обстріл Миколаєва з 203 мм гармати 2С7 «Піон» здійснюють підрозділи 291 артилерійської бригади російських окупантів. Вага одного снаряду складає 110 кг. Боєприпас наносить суттєве ураження об'єктам, але не забезпечує точної стрільби — завдання уразити конкретний військовий об'єкт росіяни не ставлять. Вогонь з таких гармат ведеться з окупованих населених пунктів Киселівка, Надеждівка та Зорівка Херсонщини.

"Збройні сили України здійснюють пошук і знищення таких гармат, декілька з них уже перетворено на металобрухт. Але для їх повного знищення потрібен певний час. Робимо все можливе, щоб «Піони» були тільки квітами!" — підсумували у військовій комендатурі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, миколаїв
В тему