30 Травня 2022
Новини

COVID в Україні: підстав припиняти вакцинацію у відносно безпечних регіонах немає

COVID в Україні: підстав припиняти вакцинацію у відносно безпечних регіонах немає
В усіх областях України, за винятком Донецької та Луганської, триває вакцинація проти коронавірусу і підстав для її припинення немає. 

Про це розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, цитує пресслужба Міністерства охорони здоров?я.

Зазначається, що понад 3,5 тисячі пунктів щеплень працювали до повномасштабного вторгнення росії в Україну. Також щеплення робили у 500 центрах масової вакцинації та 1 400 мобільних бригад для важкодоступних груп населення.

Наразі задля безпеки та переорієнтації медпрацівників закриті тисяча пунктів щеплень, припинила роботу майже тисяча мобільних бригад і приблизно 350 масових центрів масової вакцинації.

Також Кузін зазначив, що приблизно сто тисяч щеплень проти коронавірусу робили щодня до 24 лютого, а тепер — 50–60 тисяч за тиждень.

Нагадаємо, раніше Ігор Кузін розповідав, що під час активної фази війни рівень тестування на коронавірус скоротився майже на 90%. Проте для українців все ще доступна достатня кількість вакцин.

Також на тиждень фіксують приблизно 4 тисячі випадків коронавірусу та 20-30 смертей. Це набагато менше, ніж фіксували до масштабного російського вторгнення.

За словами Кузіна, після 24 лютого приблизно 60-65% точок, які раніше працювали над вакцинацією, припинили роботу. Водночас додатково працюють бригади, що вакцинують переселенців та людей, які живуть у віддалених районах на заході України. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, війна з Росією, Надзвичайні події, Україна
В тему