30 Травня 2022
Новини

Порошенко перетнув кордон: раніше він звертався до Зеленського

Порошенко перетнув кордон: раніше він звертався до Зеленського
П'ятий президент України Петро Порошенко все ж зміг перетнути державний кордон України з Польщею. Це була його третя спроба.
Про це повідомив співрозмовник УП в правоохоронних органах.
Порошенку та його супроводу дозволили виїхати з країни. Раніше після двох невдалих спроб він звернувся до президента Володимира Зеленського. 

Порошенко зазначив, що він не зміг виїхати у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО. А наразі він намагатиметься виїхати до Роттердама на Конгрес та Саміт Європейської народної партії.

За словами Порошенка, він має офіційне запрошення від президента Європейської народної партії, а також оформлене відрядження, яке підписав спікер Верховної Ради. Депутат має виступити на Конгресі й Саміті та провести зустрічі з європейськими політиками та урядовцями.

«Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердаму», — написав політик.

У зверненні до Зеленського Порошенко закликав до мудрості та внутрішньої єдності. Запевняє, що їде в Роттердам, щоби відстоювати інтереси України.

Нагадаємо, Порошенка 27 травня не пропустили через держкордон України на пункті перетину «Рава-Руська». Депутатка від «Євросолідарності» Ірина Геращенко тоді сказала, що прикордонники на пункті пропуску «верзли якусь нісенітницю про підроблене чи скасоване розпорядження», а керівництво фракції весь вечір намагалося зв’язатися з головою Верховної Ради, «щоби зрозуміти, що відбувається».

Геращенко також заявила, що «Європейська Солідарність» розцінює це як провокацію на замовлення влади. А вже 28 травня співрозмовники «Української правди» у Державній прикордонній службі розповіли, що Порошенка не випустили через те, що не зчитувався QR-код його дозвільного документа.

Уже 28 травня Порошенко вдруге намагався виїхати за кордон, але йому відмовили. Депутатка Вікторія Сюмар зазначила, що цього разу QR-код зчитався успішно. Але, за її словами, що тепер прикордонники кажуть, що експрезидент «надав не всі документи», але не уточнюють, які саме.

А депутатка Ірина Геращенко заявила, що адвокати її політсили готуватимуть заяву про злочин — перешкоджання діяльності народного депутата.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: петро порошенко, володимир зеленський, нато
В тему