28 Травня 2022
Новини

З Маріуполя рашисти вкрали тисячі тонн металу

З Маріуполя рашисти вкрали тисячі тонн металу

Частину морського порту Маріуполя розмінували російські військові та першим кораблем відправляють 3 тисячі тонн металопродукції до Ростов-на-Дону.

Про це у суботу, 28 травня, повідомила уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

«Мародерство рашистів на тимчасово окупованих територіях України продовжується. Після викрадення українського зерна окупанти розпочали вивіз металопродукції з Маріуполя. Для цього вони розмінували частину морського порту міста», – розповіла вона.

Денісова уточнила, що до війни на території порту знаходилося до 200 тисяч тонн металу та чавуну, вартість яких становить 170 млн доларів.

Крім того, для зручнішого вивезення награбованого росіяни почали відновлювати залізничне сполучення в Маріуполі та Волновасі.

«Власними діями окупант порушує IV Женевську конвенцію 1949 року про захист цивільного населення під час війни та статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду», – заявила Денисова.

Омбудсмен закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення російської федерації до України врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали