28 Травня 2022
Новини

«Це була протитанкова керована ракета, нас чекали, їм однаково на наші червоні хрести», - захисник з Волині про рашистів

«Це була протитанкова керована ракета, нас чекали, їм однаково на наші червоні хрести», - захисник з Волині про рашистів

Волинянин, ветеран полку «Азов» Олексій Кушнєр опублікував історію про порятунок українських захисників на сході України.

Про це він написав у своєму телегарм-каналі «Життя звичайного солдата. Рятуємо життя».

Текст подаємо без змін:

«Тільки повернувся з чергового «рейсу», всіх перемотали, всіх довезли, всі живі.

І тут на сусідньому горбку вибух і чорний дим в гору… Погано, значить москалі когось з наших все ж дістали.

Наказ по рації - «Висувайтесь, є поранені, швидко», «++).

І ми вже летимо в місце де піднімається стовб диму. Під‘їжджаємо - Цитрамон вискакує щоб починати роботу, я ж маю розвернутись «на вихід» та приєднатись до його. Кількість постраждалих як і важкість травм поки не є зрозуміла.

Одна секунда, я розвертаюсь і ховаю авто за невеликий насип, і коли вже відкриваю двері чую пронизливий свист. По нам! Не встигаю навіть впасти, так і присів біля авто.

Оглушливий вибух. Видно місце приходу за три метри від мене. Я ніби живий, перевірив - цілий. Дві перші думки - «де осколки?», «якщо і Тарасєвича зацепило то мені срака, одному працювати не реально». Кричу - «Я цілий, а ти», чую - «І я цілий, ото й∗∗нуло!!!!».

Тарас біжить до мене, ми лежимо і чекаємо наступних приходів, паралельно дізнаємось де постраждалі - вони самостійно почали відходити до асфальту.

Домовляємось - я заскакую в авто, завожу, тоді Тарас приєднується і ми валим звідси. Все вдається, і ми вже женемось по ґрунтовці ловлячи кожну яму. Пох∗∗, життя важливіше техніки. Авто це розуміє і витягує нас звідти.

Вискакуємо на асфальт, забираємо трьох, травми різні, але жити будуть. Летимо на госпіталь…

І вже на під‘їзді до міста я зрозумів, що це було. Це був ПТУР, протитанкова керована ракета, нас чекали, їм всерівно на наші червоні хрести, вони знають, що якщо нас не буде то ще більше наших поляже.

Але ми є. І ми ∗башим. А москалі знову скошували пр∗тня.

Слава Україні. Слава ЗСУ», - написав Кушнєр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Волинь
В тему