28 Травня 2022
Новини

Руйнування у містах Луганщини та ракетні удари по Лиману: яка ситуація в областях України

Руйнування у містах Луганщини та ракетні удари по Лиману: яка ситуація в областях України
У ніч проти 28 травня російські війська обстріляли частину регіонів.
Є загиблі та поранені серед цивільних. Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00.

Дніпропетровщина: ніч і ранок минули з тривогами. Вночі окупанти знову обстріляли Зеленодольську громаду. Внаслідок цього є руйнування, люди цілі. Деталі уточнюються.

Сумщина: з опівночі до четвертої ранку ворог обстрілював українські території. російська ракета влучила в околиці Путивля, внаслідок чого зруйноване сільгосппідприємство. Минулося без втрат.

Зі своєї території окупанти вели мінометний вогонь по території Зноб-Новгородської громади, жертв немає. Також був артобстріл Есманської громади. Людських жертв немає.

Харківщина: у Харкові приблизно о першій години ночі було кілька влучань снарядів у Малій Данилівці, Київському районі Харкова. Виникли пожежі у двох будинках приватного сектору. За попередніми даними, постраждалих немає. Дані уточнюються.

По області за добу окупанти обстрілювали селище Слатине — одна людина постраждала та Балаклію — одна людина отримала поранення.

Луганщина: після запеклих боїв росіяни зазнали значних втрат і вимушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки.

Втім, не полишають спроб вийти в тил українських військ і «відрізати» Луганщину. У Сєвєродонецьку пошкоджено 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляне прилегле селище Синецький.

Крім того, зафіксовані руйнування в інших містах Луганщини: в Гірському, Золотому та Лисичанську, а також у селищах Врубівка та Оріхове. Загиблих серед цивільних немає.

Донеччина: по всьому периметру оборони — активні бойові дії. У Лимані — ракетні удари й артилерійські обстріли, численні руйнування житлових будинків, щонайменше одна людина загинула.

Зранку був артобстріл по містах Красногорівка та Мар'їнка. По селищу Новомихайлівка окупанти завдали авіаудару, наслідки з’ясовуються. ЗСУ залишаються на своїх позиціях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему