27 Травня 2022
Новини

У Херсоні вчителі відмовилися викладати за «новою програмою» рашистів

У Херсоні вчителі відмовилися викладати за «новою програмою» рашистів

російські загарбники в тимчасово окупованому Херсоні закликають освітян готуватися до навчання за новою програмою.

Також вони кажуть вчителям їздити в Крим для «підвищення кваліфікації». Директори шкіл заявили, що їх це не влаштовує. Про таке повідомив голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута у «Медіацентрі Україна — Укрінформ».

Він зазначив, що в тих районах Херсонщини, де немає бойових дій, окупанти намагаються «налагоджувати життя». За його словами, 26 травня представники окупаційної влади у Херсоні проводили «нараду» з педагогами.

«Вчителі адміністрації шкіл — просто герої. Послухати його прийшло лише 20 осіб, і це з тим, що в місті 71 школа. Педагогів закликають готуватися до навчання за новою програмою, їздити в Крим для “підвищення кваліфікації”. Фактично всі директори заявили, що їх це не влаштовує, і вийшли», — сказав він.

Нагадаємо, окупанти намагаються закріпитися на Херсонщині, розпочавши побудову третього рубежу оборони, як пише оперативне командування «Південь». Також вони шукають можливості просунутися в бік Миколаєва, але отримують відсіч ЗСУ.

Окупаційна влада та армія рф намагаються змусити місцевих жителів співпрацювати або погодитися з окупацією. За наявними даними, вони мають намір мобілізувати українців з окупованих територій області для війни проти України.

За словами голови Херсонської ОВА Геннадія Лагути, ситуація в області лишається тяжкою. Окупанти блокують ввезення гуманітарних вантажів з підконтрольної Україні території, крім того, російські війська постійно обстрілюють звільнені силами України території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, освіта, школа, вчителі
В тему